Recept:Hemgjorda tortillachips

Jag lovar, om ni väl börjat göra era egna tortillachips så kommer ni aldrig mer att äta de sorgliga ursäkter som finns i affärerna. Ett krux bara: Man måste göra chipsen på äkta majstortillas – helst färdiggjorda från någon latinsk livsmedelsaffär, restaurang eller från nätet – strunt samma om de är torra, de blir bara bättre då. Orsaken till att det är bäst att göra chips på färdiggjorda tortillas är att de som du gör själv inte blir tillräckligt tunna för att maximal frasighet ska uppnås. Och använd absolut inte vetetortilla, det blir inte bara mindre gott, det blir direkt oätbart.

äkta majstortillas

olja till fritering

salt

Hetta upp oljan till typ 180 grader och skär tortillan i 4 delar. Fritera sedan ett par i taget tills de blir gyllengula men inte bruna och låt dem rinna av på lite hushållspapper. Salta och servera med guacamole och en hemgjord salsa.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".