Recept: Inlagd rödlök

Inlagd rödlök är en mexklassiker vars sting passar till i princip all sorts taco och grillat kött. Häll i lite rödbetslag om du vill överdriva den röda färgen.

4 personer

2 rödlökar

2 dl vitvinsvinäger

1/2 dl strösocker

1 msk  salt

1 lagerblad

1/2–1 färsk chili, t ex habanero

ev 1 msk rödbetslag

Skiva löken tunt. Blanda övriga ingre-dienser och värm i en kastrull tills det kokar. Lägg i löken och sjud 30 sekunder. Låt kallna och häll över allt

i en snygg burk tillsammans med chilin. Låt stå 6–8 timmar i kylskåp tills löken långsamt ändrar färg från rödvit till vackert ljusrosa. Håller ett par dar i kylskåp

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".