Chili
Chili

Recept:Pico de gallo

Pico de gallo betyder tuppens näbb och det är så en perfekt pico ska smaka – som små chilistarka tuppbett på tungan.

4 personer

200 g körsbärstomater

1 silverlök

1/2 kruka koriander

1–2 färska chilis

2 msk pressad limejuice

1 tsk salt


Dela tomaterna och ta ut kärnorna. Hacka dem sedan tillsammans med lök, koriander och chili, ju mindre bitar desto bättre. Och gillar du inte koriander så använd det ändå. Det är dags att du slutar med sådana dumheter. Pressa över lime och salta. Smakkombinationen lime och salt är ju själva grunden i det mexikan-ska köket, det gäller att du får till den rätt. Det ska vara tillräckligt surt för att munnen ska börja vattnas men salt nog att balansera detta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".