Gör Jonas glass

Recept: Glass med kolasås

1 burk sötad kondenserad mjölk

vaniljglass

rostade kokosflakes

Slå några hål i toppen på burken med en spik eller en syl.

Ställ burken i en kastrull och fyll på med kokande vatten nästan ända upp till toppen på burken. Fyll inte mer eftersom du inte vill att vatten ska komma ner genom hålen.

Koka i 2 till 3 timmar. Fyll på med mer vatten när det behövs. Genom hålen kommer du att se hur mjölken ändrar färg. Såsen kommer att vara mörkare än den färg du ser på toppen.

Lyft ur burken och låt den svalna något innan du öppnar den. Blanda ihop såsen. Den kommer att vara mörkare i botten.

Servera kolasåsen med vaniljglassbollar som rullats i flagad och rostad kokos (finns att köpa färdig) eller vanlig riven kokos som du rostar i en torr stekpanna så att den får lite mer smak.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".