Kalvdans med bär. Foto: Fia Gulliksson/SR.

Recept: Kalvdans med bär

1 liter redan utspädd råmjölk (spädes med lika delar vanlig mjölk med mått: 0,5 liter nymjölkad råmjölk och 0,5 liter vanlig mjölk)

2 krm salt

1,5 msk socker

ev 1 bit kanel

ev 1 tsk stötta kardemummakärnor

Sätt på ugnen på 150 grader.

Smaksätt råmjölken med salt, socker och ev en bit kanel.

Häll i en ugnssäker form, förslagsvis en avlång bakform eller en mindre ugnsform.

Låt stå i en timme i nedre delen av ugnen. Skaka lite på kalvdansen och se om all mjölk 
stelnat.

Servera gärna med sylt eller färska bär.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".