Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Lyxig tryffelomelett

Publicerat onsdag 15 januari 2014 kl 20.56
Tryffelomelett med svartrötter. Foto: Fia Gulliksson.

2 ägg
1 dl grädde
1 msk smör till stekning
1 dl valfri smakrik hårdost
10-20 gram Gotlandstryffel

Tillbehör: Svartrot kokt i saltat vatten, pancetta eller lufttorkad skinka som steks lätt innan servering

Knäck 2 ägg i en skål med 1 dl grädde som vispas lätt.

Hälls i en uppvärmd stekpanna med brynt smör.

Tillsätt därefter ca 1 dl riven lagrad ost (vi använde Stafvas Umbra) ovanpå och sänk värmen till underhållsvärme.

Osten och tillbehören tillför sältan i rätten.

Skala 1-2 tryfflar och riv dessa färska direkt ovanpå den serveringsfärdiga omeletten och vik snabbt ihop skapelsen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".