Tryffelomelett med svartrötter. Foto: Fia Gulliksson.

Recept: Lyxig tryffelomelett

2 ägg
1 dl grädde
1 msk smör till stekning
1 dl valfri smakrik hårdost
10-20 gram Gotlandstryffel

Tillbehör: Svartrot kokt i saltat vatten, pancetta eller lufttorkad skinka som steks lätt innan servering

Knäck 2 ägg i en skål med 1 dl grädde som vispas lätt.

Hälls i en uppvärmd stekpanna med brynt smör.

Tillsätt därefter ca 1 dl riven lagrad ost (vi använde Stafvas Umbra) ovanpå och sänk värmen till underhållsvärme.

Osten och tillbehören tillför sältan i rätten.

Skala 1-2 tryfflar och riv dessa färska direkt ovanpå den serveringsfärdiga omeletten och vik snabbt ihop skapelsen

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".