Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Börek fylld med fårost och oregano

Publicerat måndag 20 januari 2014 kl 19.02
Börek fylld med fårost och oregano. Foto: Provins.

4 personer

12 ark trekantig filodeg

100 gram fetaost

½ msk oregano

½ tsk grovt paprikapulver

½ dl vatten

4 dl matolja till fritering och pensling

Blanda fetaost med oregano och paprikapulver

Pensla varje ark filodeg med olja, lägg på ca 1 msk fyllning och rulla ihop.

Värm oljan försiktigt och när den har rätt temperatur (ca 130 grader) fritera rullarna.

Ta upp och låt rinna av på papper. De är godast varma!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".