Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Labneh på toast med rostad paprika och tomat

Labneh på toast med rostad paprika och tomat. Foto: Fia Gulliksson.

4 personer

4 skivor bröd

4 bitar labneh (kan ersättas med chevreost)

1 grön paprika

8 cocktailtomater

1/2 msk olivolja

Skär brödbitarna i 3 cm stora fyrkanter, ringla lite olivolja över dem och rosta tills de får fin färg i ugnen, (ca 180 grader i 5 minuter).

Skär paprikan i 2 cm stora bitar och blanda med lite olivolja och salt.

Blanda även tomaterna med salt och olja men behåll dem hela.

Rosta i ugnen på ca 200 grader i 10 minuter.

Dela labnehn i mindre delar. Montera toasten med en bit paprika, en tomat och en bit ost.

Ringla lite olivolja över och servera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".