Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Pakistanska samosa. Foto: Provins.

Recept: Samosa med gurkyoghurt och koriander

4 portioner

Degen:

4 dl vetemjöl

½ dl matolja

en nypa salt

2 dl vatten

Fyllningen:

3 potatisar, medelstora

150 gram gröna ärtor

10 cm purjolök, hackad

0,5 dl hackad koriander

1/2 tsk hel spiskummin

salt

Yoghurten:

2 dl naturell yoghurt

1/2 gurka

en nypa svartpeppar

salt

Koka potatisarna med skal i saltat vatten och låt svalna.

Börja med degen. Blanda mjöl och salt på en köksbänk. Tillsätt vatten och olja tills degen är smidig men inte kladdig. Låt den vila ca 30 minuter.

Hetta upp olja i en kastrull. Lägg först i spiskummin och efter någon minut tillsätts ärtorna som steks tills de just börjar få färg. Tillsätt hackad purjolök och koriander. Skala den kokta potatisen och mosa i den i ärtblandningen.

Blanda vatten och mjöl som ”lim” när samosan ska monteras.

Mixa gurkan med yoghurten och smaksätt med svartpeppar och salt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".