Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Lammfärsfrikadeller i tomatsås

Publicerat måndag 3 februari 2014 kl 19.59
Lammfärsfrikadeller i tomatsås. Foto: Karolina Sparring.

400 g lammfärs

1 tsk spiskummin

1 tsk paprikapulver

1 tsk oregano

2-3 msk tomatpuré

0.75 tsk salt

svartpeppar från kvarn

1 förpackning krossade tomater

1 dl vatten

1 msk tomatpuré

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

salt

svartpeppar från kvarn

1 citron

bladpersilja

Finhacka löken och vitlöken.

Stek sakta i olja i en traktörpanna utan att löken tar färg.

Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten och salt.

Sjud under tiden du förbereder lammfrikadellerna.

Blanda samman lammfärs med kryddor och tomatpuré. Forma till köttbullar.

Lägg ner lammfrikadellerna i tomatsåsen. Se till att tomatsåsen täcker frikadellerna.

Sjud 8-10 min, eller tills frikadellerna är genomstekta.

Strö över finrivet skal av 1 citron och hacka bladperilja.

Servera med couscous eller bulgur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".