Lammfärsfrikadeller i tomatsås. Foto: Karolina Sparring.

Recept: Lammfärsfrikadeller i tomatsås

400 g lammfärs

1 tsk spiskummin

1 tsk paprikapulver

1 tsk oregano

2-3 msk tomatpuré

0.75 tsk salt

svartpeppar från kvarn

1 förpackning krossade tomater

1 dl vatten

1 msk tomatpuré

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

salt

svartpeppar från kvarn

1 citron

bladpersilja

Finhacka löken och vitlöken.

Stek sakta i olja i en traktörpanna utan att löken tar färg.

Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, vatten och salt.

Sjud under tiden du förbereder lammfrikadellerna.

Blanda samman lammfärs med kryddor och tomatpuré. Forma till köttbullar.

Lägg ner lammfrikadellerna i tomatsåsen. Se till att tomatsåsen täcker frikadellerna.

Sjud 8-10 min, eller tills frikadellerna är genomstekta.

Strö över finrivet skal av 1 citron och hacka bladperilja.

Servera med couscous eller bulgur.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".