Linssoppa med kokos och lime. Foto: Karolina Sparring.

Recept: Linssoppa med kokos och lime

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1-2 msk riven färsk ingefära

1 tsk curry

neutral olja

1 förpackning kokosmjölk

1 dl grädde

1 liter grönsaksbuljong

2 dl röda linser

100 g fryst bladspenat

1 msk sweet chili

saften och skalet av 1 lime

Finhacka lök och vitlök. Stek sakta i lite olja i en rymlig kastrull några minuter.

Tillsätt curry och ingefära. Häll på grönsaksbuljong, kokosmjölk och röda linser.

Koka sakta under lock ca 10 min, eller tills linserna är mjuka.

Lägg ner bladspenat och smaka av med sweet chili och skal och saft av 1 lime.

Låt sjuda några minuter.

Smaka av med salt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista