Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Linssoppa med kokos och lime

Linssoppa med kokos och lime. Foto: Karolina Sparring.

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1-2 msk riven färsk ingefära

1 tsk curry

neutral olja

1 förpackning kokosmjölk

1 dl grädde

1 liter grönsaksbuljong

2 dl röda linser

100 g fryst bladspenat

1 msk sweet chili

saften och skalet av 1 lime

Finhacka lök och vitlök. Stek sakta i lite olja i en rymlig kastrull några minuter.

Tillsätt curry och ingefära. Häll på grönsaksbuljong, kokosmjölk och röda linser.

Koka sakta under lock ca 10 min, eller tills linserna är mjuka.

Lägg ner bladspenat och smaka av med sweet chili och skal och saft av 1 lime.

Låt sjuda några minuter.

Smaka av med salt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".