Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Aubergingratäng med mozzarella

Publicerat måndag 3 februari 2014 kl 20.12
Aubergingratäng med mozzarella. Foto: Karolina Sparring.

1 stor aubergin

1 tsk salt

1 gul lök

2 vitlöksklyftor

1 msk tomatpuré

1 tsk torkad rosmarin

Smör till stekning

1 förpackning krossade tomater

1 dl creme fraiche

1 st mozzarella

Sätt ugnen på 225 grader.

Skär auberginen i skivor. Lägg på en plåt och strö över 1 tsk salt. Låt stå 10-15 min för att ta bort beska och vätska.

Torka bort vätskan från auberginskivorna. Ringla över lite olivolja och sätt in högt upp i ugnen. Grilla ca 10 min eller tills skivorna fått färg.

Finhacka lök och vitlök. Stek sakta i lite olja i en kastrull.

Tillsätt tomatpuré, krossade tomater, salt och rosmarin. Låt koka ihop en stund. Vänd ner 1 dl creme fraich i tomatsåsen.

Skiva mozzarellan tunt.

Smörj en ugnsform. Varva tomatsås, auberginskivor och mozzarella. Avsluta med aubergin.

Tillaga mitt i ugnen 20-25 min.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".