Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Små sesamsmörgåsar. Foto: Fia Gulliksson.

Recept: Små sesamsmörgåsar

bröd efter smak
smör
sesamfrön

Ta ut små rundlar ur skivat osötat formbröd.

Bred dem med mycket mjukt smör och doppa de smöriga sidorna i sesamfrö, som breds ut på ett smörpapper eller fat.

Ordna alla de små smörgåsarna på en ren plåt med bakplåtspapper.

Ställ in den i varm ugn, 200 grader, och rosta sesamfröna guldbruna och brödet frasigt.

De ska ätas medan de är varma. Flytta alla snabbt till lämpligt fat.

Milena tipsar: Jättegott med surdegsbröd, behöver inte vara vitt bröd, pröva dig fram!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".