Djävulsflotte. Foto: Fia Gulliksson.

Recept: Djävulsflotte

6–8 portioner

30 g smält mörk choklad

2 msk smält smör

1 1⁄4 dl mjölk


2 dl vetemjöl


1 krm salt

1 1⁄2 dl strösocker

2 tsk bakpulver


1 tsk vanilj


1 1⁄2 dl hackade hasselnötskärnor

Att strö över:

1 dl strösocker


1 dl farinsocker


2 msk kakao


2 dl kokande vatten

Allt blandas, körs i mixer. Börja med chokladen, smöret, mjölken etc. Häll det i en grund smord form.

Blanda strösocker, brun farin och kakao. Strö det på ytan av smeten. Häll till sist kokande vatten på. Det ser då ganska hopplöst ut. Men det blir fint. Det gräddas
45 minuter i 175–200 grader.

Servera ”flotten” med kall vispad grädde (en skvätt konjak i?) eller glass. Bäst andra dan.

Milena tipsar: Godaste chokladkakan jag bakat på många år. Vad spelar det då för roll att den är ful som stryk?

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".