Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.
Rostad paprika- och tomatsoppa. Foto: Fia Gulliksson.

Recept: Rostad paprika- och tomatsoppa

8 - 10 pers

90 g potatis – skalad, grovskuren

150 g gul lök – grovskuren

50 g vitlök – grovskuren

1st röd paprika – urkärnad, grovskuren

200 g olivolja

Sautera grönsakerna i olivoljan.

Tillsätt sedan:

3 g malen kanel

4 g malen spiskummin

6 g paprikapulver

3 g rökt paprikapulver

Fräs ytterligare en stund.

Tillsätt slutligen:

500 g rostad skalad paprika

4 dl vitt vin

1 L tomatkross

16 g sambal oelek

24 g salt

2 g malen svartpeppar

6 g färsk timjan – uppbunden

7 dl vatten

70 g konc grönsaksfond – BONG

Sjud soppan till potatisen och grönsakerna är riktigt mjuka ca 45 min. Fiska upp timjanbunten och mixa soppan riktigt slät i en mixer. Servera med en klick gräddfil.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".