Buustamons smörrebröd. Foto: Fia Gulliksson.

Recept: Buustamons smörrebröd

8 port

8 skivor grovt rågbröd

2 dl senap och pepparrotsmajonnäs – recept ovan

några fina salladsblad – roman, frissé

16 skivor kallrökt regnbåge eller lax

1/4 gurka

4 rädisor

1 st rödlök

1 dl citronette

1 ask smörgåskrasse

1 liten bit

pepparrot

dillkvistar

Skala och kärna ur gurkan (spara kärnhuset). Skär gurkan i små bitar. Skiva rädisorna tunt. Finhacka rödlöken. Bred majonnäs på rågbröden, lägg på sallad och regnbåge. Fördela grönsakerna över mackorna och ringla över citronette. Toppa med smörgåskrasse, lite riven pepparrot och dillkvistar

Citronette

1 st citron- saft och skal

kärnhuset från gurkan

1 msk kallpressad rapsolja

2 msk matolja

salt och peppar

 Lägg allt i en kannmixer. Mixa riktigt slätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".