Lingondricka. Foto: fotograftina.se

Recept: Brunkulla gårds lingondricka

6 liter lingon

3 tsk citronsyra

2 liter vatten

5 dl socker per avrunnen saft

Skölj bären.

Kör lingonen i matberedaren så de blir mosade eller stöt sönder lingonen med en potatisstöt.

Blanda bärmassa, citronsyra och vatten i en hink.

Rör om och låt stå kallt 1 dygn, övertäckt med lock.

Häll upp lingonmassan i en saftsil och låt saften rinna av ca 1 timme eller mer.

Mät upp saften och rör i sockret tills det löser sig.

Ta bort ev skum som bildas med en sked.

Häll lingondrickan i rengjorda flaskor och förvara i sval källare eller fyll lingondricka i väl diskade burkar med lock och förvara i frysen.

Späd med vatten vid servering till önskad styrka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".