Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Recept: Brunkulla gårds lingondricka

Publicerat torsdag 6 mars 2014 kl 08.00
Lingondricka. Foto: fotograftina.se

6 liter lingon

3 tsk citronsyra

2 liter vatten

5 dl socker per avrunnen saft

Skölj bären.

Kör lingonen i matberedaren så de blir mosade eller stöt sönder lingonen med en potatisstöt.

Blanda bärmassa, citronsyra och vatten i en hink.

Rör om och låt stå kallt 1 dygn, övertäckt med lock.

Häll upp lingonmassan i en saftsil och låt saften rinna av ca 1 timme eller mer.

Mät upp saften och rör i sockret tills det löser sig.

Ta bort ev skum som bildas med en sked.

Häll lingondrickan i rengjorda flaskor och förvara i sval källare eller fyll lingondricka i väl diskade burkar med lock och förvara i frysen.

Späd med vatten vid servering till önskad styrka.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".