Gnudi Foto: Tomas Tengby / SR

Gnudi med muskot och lök

En mindre portion för 4 personer

600 g ricotta

2 gula lökar

100 g parmesan

¼ muskotnöt

salt

rapsolja

400 g durumvetemjöl

400 g mannagryn

Sås:

1,5 dl finhackad tomat

1,5 dl olivolja

2 msk färsk dragon

salt och peppar

Dag 1:

Hacka löken och stek på medelvärme i olja tills den är ordentligt tillagad och doftar sött. Riv parmesanen grovt och muskoten fint. Blanda med ricotta, lök och salt efter smak. Blanda durmvetemjöl, mannagryn och lite salt och lägg på en bricka. Rulla ricottasmeten till bollar eller spritsa ut till bollar och vänd bollarna i mjölet. Låt stå i kyl över natten. Täck inte över bollarna eftersom det är meningen att de ska torka ut något.

Dag 2:

Hacka dragon och blanda ihop alla ingredienser till såsen. Koka upp vatten med salt, olivolja och lite vinäger. Koka bollarna tills de börjar komma upp till ytan. Servera de varma bollarna med den kalla såsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".