Spenat med torkad miso Foto: Tomas Tengby / SR

Spenat med torkad miso, friterad vitlök och pecorino

Tillbehör åt 4 personer

500 g färsk grov spenat

100 g miso

50 g pecorino

3 vitlökar

Olja till fritering

1 msk olivolja

1 tsk sherryvinäger

salt

Dag 1:

Bred ut mison tunt på ett bakplåtspapper på en plåt. Torka i ugnen på så låg värme som möjligt över natten.

Dag 2:

Bryt upp mison i smulor och torka en timme till. Rensa spenaten noga. Blanda olja, sherryvinäger och salt. Skiva vitlöken tunt och fritera tills de är gyllene. Låt svalna på papper. Hetta upp en panna med lite olja och vänd runt spenaten så att den bara nästan börjar tillagas. Dressa spenaten med sherryvinägern, lägg upp på tallrik och strö över miso, pecorino och friterad vitlök.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".