Chermila - tomatsås Foto: Tomas Tengby / SR

Charmila – världens godaste tomatsås

1 gul lök

2 klyftor vitlök

½ zucchini

1/3 Aubergine

2 kvisttomater

1 burk krossade tomater

Färsk koriander

Cirka ½ dl olivolja för stekning

Kryddor, 1 tsk av varje sort:

Malen ingefära

Svartpeppar

Spiskummin

Paprikapulver

Salt

Cirka ½ dl olivolja för stekning.

Gör så här:

Hacka gul lök och stek på svag värme med pressad vitlök. Tillsätt sedan tärnad skalad aubergine och tärnad zucchini. Låt steka ytterligare. Kärna ur och skala tomater, tärna och fräs med det andra. Låt steka några minuter. Tillsätt sedan 1 burk krossade tomater samt kryddor. Låt puttra på svag värme minst 25 minuter eller så lång tid som möjligt (såsen blir bara godare). Mot slutet tillsätt önskad mängd färsk koriander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".