Kefta Foto: Tomas Tengby / SR

Kefta

600 gram nötfärs

1 gul lök

2 klyftor vitlök

1 ägg

1 dl ströbröd

1 msk olivolja

Rapsolja + smör för stekning

Kryddor, 1 tsk av varje sort:

Malen ingefära

Svartpeppar

Spiskummin

Paprikapulver

Citronpeppar

1 msk olivolja

Rapsolja + smör för stekning

Gör så här:

Riv lök och pressa vitlök ner i färsen. Tillsätt ägg, ströbröd, olivolja och kryddor. Bland och låt färsblandningen vila i ungefär en halvtimma.

Forma runda halvstora bullar och stek i rapsolja och smör i cirka 10 minuter.

Alternativ: Istället för att steka köttbullarna, lägg i tomatsåsen (charmila) och låt koka i ca 15 minuter eller till köttbullarna är fasta.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".