Marockansk tortilla Foto: Tomas Tengby / SR

Tortilla – potatiskaka

8-10 medelstora potatisar

1 gul lök

1, 5 dl olivolja

Ca 5 ägg

Kryddor:

Salt

Peppar

Potatiskrydda eller malen spiskummin

1 msk hackad färsk timjan

Gör så här:

Fräs hackad gul lök och pressad vitlök. Skala potatisarna och tärna i små bitar. Lägg i pannan och låt fräsa med löken och vitlöken. Stek på svag värme i ca 10 min eller tills potatisen mjuknat utan att brännas. Vispa ca fem ägg i en skål. Dra av stekpannan från plattan och häll den stekta löken och potatisen i skålen med ägg. Rör om så att äggen och potatisen blandas väl. Krydda med salt, peppar, hackad färsk timjan och potatiskrydda eller malen spiskummin. Häll tillbaka potatis- och äggblandningen i stekpannan. Stek ca 2 minuter eller tills omeletten fått en fin yta. Med hjälp av ett grytlock eller större tallrik, vänd potatiskakan och lägg den ostekta sidan i pannan. Stek ca två minuter eller till fin färg. Man kan också grädda ovandelen av kakan genom att sätta in pannan i ugnen med grillen på.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".