Spenatsallad med champinjoner och tranbär Foto: Tomas Tengby / SR
Spenatsallad med champinjoner och tranbär Foto: Tomas Tengby / SR

Spenatsallad med svamp och fetaost

6-8 portioner

2 påsar babyspenat à 70 g eller annan bladsallad

200 g färska champinjoner

150 g fetaost

1 dl torkade tranbär

olivolja

crema di balsamico

flingsalt

nymalen svartpeppar

4 msk rostad flagad mandel

Skölj och torka (eller centrifugera i en salladsslunga) bladspenaten. Lägg på ett serveringsfat. Skölj och torka champinjonerna. Skiva dem tunt och strö över spenaten. Dela ner fetaosten i mindre bitar med fingrarna. Fördela över tallriken. Strö också över tranbären och mandeln. Salta och mal över peppar. Ringla över en god olivolja och crema di balsamico. Njut!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".