Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Friterad kalvbräss med currydip

Kalvbräss med currydip Foto: Tomas Tengby / SR
Kalvbräss med currydip Foto: Tomas Tengby / SR

 ½ kg kalvbräss, blancheras först ca 3 minuter. Spola kallt och ta bort så mycket hinnor man kan. Sen kokas den i vatten och lite vitt vin och sopp/fondgrönsaker ca 25 minuter. Plock helt ren från senor och hinnor och skär/plocka ner i ca 2X2 cm bitar. Salta och peppra. Mjöla, doppa sen uppvispat ägg och sist i pankoströbröd. Under tiden blandar man lika delar majonnäs och crème fraiche, smakar av med röd currypasta till önskad styrka och smak, lite finhackad gräslök, samt ev äpple och eller apelsinsaft efter tycke och smak. Fritera brässen i frityrolja tills gyllenbrun, låt rinna av på hushållspapper och servera med dipsåsen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".