Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Sjömagasinets torskrygg med pepparrot, bacon, kapris och hårdkokt ägg.

Publicerat tisdag 9 december 2014 kl 22.07
Sjömagasinets torskrygg Foto: Tomas Tengby / SR
Sjömagasinets torskrygg Foto: Tomas Tengby / SR

 6-8 port

1 torskrygg ca 250 g

2 dl majonnäs + 2 dl smetana/crème fraiche

2 msk nyriven pepparrot

saften av ½ citron

salt och nymalen vitpeppar

100 g bacon skuret i små strimlor och sedan knaperstekt

3 ägg, hårdkokta och hackade

2 msk kapris, liten och väl avrunnen

dill att pynta med

Koka upp 1 liter vatten med salt i. Lägg torsken i en bytta/form där vattnet kommer att täcka den väl.

Slå på det kokande vattnet och täck med plast eller folie och låt den stå ca 15-20 minuter.

Under tiden gör man såsen av majonnäs + smetana +pepparrot, citronsaft, salt och peppar.

Stek baconet och låt rinna av på papper. Koka och hacka äggen. Hacka persiljan.

Ta upp fisken och torka den torr. Låt den svalna. Tryck ut den så att den skivar sig på ett fat.

Täck med såsen och garnera med kapris , ägg och bacon. Pynta med lite dill. Supergott!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".