Grönkålssallad med pepparrotsvinägrett Foto: Nina Frogneborn / SR
Grönkålssallad med pepparrotsvinägrett Foto: Nina Frogneborn / SR

Bertils grönkålssallad

Du behöver:

1 litet grönkålshuvud

2 röda äpplen

valnötter eller hasselnötter

vinägrett:

1 dl olja

1/2 dl äppelcidervinäger

1 msk socker eller 2 msk äpplemos

1/2 tsk salt

svartpeppar

riven pepparrot efter smak

Gör så här

Blanda ihop vinägretten. Repa och skölj grönkålen. Hacka den fint. Blanda med dressingen och strö över äppleskivor och hackade nötter. Ät som en vintersallad till det mesta!

Annat gott att ha i salladen: russin, apelsin, fikon eller dadlar.

Gör så här

Blanda ihop vinägretten. Repa och skölj grönkålen. Hacka den fint. Blanda med dressingen och strö över äppleskivor och hackade nötter. Ät som en vintersallad till det mesta!

Annat gott att ha i salladen: russin, apelsin, fikon eller dadlar.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".