Apelsinsallad med granatäpple Foto: Tomas Tengby / SR
Apelsinsallad med granatäpple Foto: Tomas Tengby / SR

Apelsinsallad med granatäpple

Sex apelsiner (gärna ekologiska)

Ett granatäpple

En näve rostade valnötter

Kanel

Rinnande honung

Börja med att ta fram en bunke och fyll med vatten. Skär några snitt i granatäpplet och skala det i vattnet i bunken så skvätter det inte så mycket granatäpplesaft (svårt att ta bort).

Skala apelsinerna med kniv och skär bort allt det vita. Skär apelsinerna i skivor och lägga upp dem på ett fat. Pudra över kanel, ringla över honung, lägg på granatäpplekärnorna och sist valnötterna som du rostat lätt i stekpannan. Ställ fram och njut!

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".