Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i en industrilokal. Giftig rök sprider sig österut mot Giraffens köpcentrum. Alla som befinner sig i området bör bege sig därifrån. Boende i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar.
(Publicerat igår kl 17.16)
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Risgrynsgröt med clementin, kardemumma och lönnsirap

Publicerat onsdag 17 december 2014 kl 11.26
Risgrynsgröt med kardemumma, lönnsirap och clementinskal Foto: Tomas Tengby / SR
Risgrynsgröt med kardemumma, lönnsirap och clementinskal Foto: Tomas Tengby / SR

2 port

risgrynsgröt

1/2 clementin, rivet skal

10 gröna kardemummakapslar (eller bara kardemummakärnor)

lönnsirap efter smak (”vanlig” sirap funkar inte)

Gör så här:

Riv skalet av clementinen, var noga så att inget av det vita, beska kommer med. Stöt kardemummakärnorna i en mortel. Klicka upp gröt i två skålar, strö över clementinskal, kardemumma och ringla över frikostigt med lönnsirap. Pressa över lite av clementinjuicen om du vill. Njut under en lyxig frukost. 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".