Risgrynsgröt med dragonsocker och hasselnötskärnor Foto: Tomas Tengby / SR
Risgrynsgröt med dragonsocker och hasselnötskärnor Foto: Tomas Tengby / SR

Risgrynsgröt med päron, hasselnötter och dragonsocker

2 port

Risgrynsgröt

½ päron

4 msk råsocker

2 msk färsk dragon

½ dl rostade hasselnötter

Gör så här:

Rosta hasselnötterna i en stekpanna tills det knäpper lite i dem, hacka grovt. Mortla den färska dragonen med en matsked av råsockret. När du har en fin, grön massa, tillsätt resten av sockret. Rör runt så att allt socker täcks med dragon.

Dela päronet i mindre bitar. Lägg upp risgrynsgröt i två skålar. Fördela päronbitarna och strö över det något våta dragonsockret. Toppa med hasselnötterna. Ät, med eller utan mjölk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".