Lannys lammgryta med jackfruit Foto: Tomas Tengby / SR
Lannys lammgryta med jackfruit Foto: Tomas Tengby / SR

Lannys lammgryta med jackfruit

500 g lammkött, gärna med lite ben och fett kvar. Koka i ca 1-1,5 vatten (enbart med salt). Lyft upp köttet och tärna det. Spara buljongen.

2 burkar ung jackfruit

Koka jackfruit i lammbuljongen ca 10 minuter tillsammans med: i hel galangal, krossad 1-2 smashade och knutna citrongräs 2 lagerblad 2-4 limeblad 3 st hel kardemumma 2 burkar kokosmjölk

Kör detta i en matberedare: chilifrukter(eftersmak) 5 schalottenlök 3 vitlöksklyftor 3 tsk mald koriander 2 tsk garam masala ca 4-5 cm gurkmeja ca 2 cm ingefära 4-5 candlenut/kemiri eller 2 msk mandel 1-2tsk tamarindpasta salt vitpeppar socker

Och blanda ner det i lammgrytan.

Avsluta med att lägga i lammköttet och låt det bli varmt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".