Friterat ägg med sambal Foto: Tomas Tengby / SR
Friterat ägg med sambal Foto: Tomas Tengby / SR

Friterade ägg med sambal

12 st kokta ägg

SAMBAL ULEK: chilifrukter (go crazy, eller hoppa över)

tomater

2 vitlöksklyftor

3-4 schalottenlökar

2 limeblad

1 lagerblad matolja salt, vitpeppar och socker

Gör så här: Mixa ingredienserna i en matberedare – förutom lime och lagerblad. Stek sedan röran på låg värme. Reducera, dvs låt koka ihop. Salta, peppra och sockra. Häll gärna på lite mer olja om det skulle behövas. Skala de kokta äggen och fritera dem i olja runt om tills du får en gyllenbruna yta. Du behöver inte ha så hög värme. Blanda äggen i sambalen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".