Panerad tofu, rödbetsbiffar och äggröra. Foto: Nina Frogneborn.
Panerad tofu, rödbetsbiffar och äggröra. Foto: Nina Frogneborn.

Panering utan ägg

1 pkt fast tofu
japansk soja
2,5 dl bovetemjöl - och eller vetemjöl
3 msk potatisstärkelse
salt och peppar
vatten
ströbröd

Marinera tofun i japansk soja. Blanda ihop alla torra ingredienser utom ströbrödet. Häll i och mixa med lite vatten för att få en seg, inte alltför rinnande smet. Vänd tofun, aubergineskivor eller annat i smeten, doppa i ströbröd, gärna blandat med sesamfrön och stek i olja tills ytan får fin färg.

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".