Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Biff Stroganoff med senap

Publicerat tisdag 1 mars 2016 kl 11.20
Biff stroganoff med senap.
Biff stroganoff med senap. Foto: Tomas Tengby

500 g rostbiff eller ryggbiff
2 gula lökar
smör
salt
svartpeppar
2 msk dijonsenap
1½-2 dl vatten
1-1½ dl grädde eller crème fraîche
ev 2-4 saltgurkor
ev gräddfil

Skär köttet i strimlor. Bryn i smör till fin färg. Tag upp och lägg på en tallrik. Hacka och fräs löken mjuk utan att den tar färg. Lägg tillbaka köttet. Salta, peppra och tillsätt senap, vatten och grädde eller crème fraîche. Om du vill kan saltgurkan tärnas och läggas i grytan. Sjud under lock några minuter. Servera med potatis eller ris samt gräddfil. Och har du inte saltgurkan i grytan så serveras också den som tillbehör.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".