Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Potatisgröt från Ingå

Publicerat måndag 21 mars 2016 kl 13.30
Gröt-systrarna Vanda Lönngren och Jana Fröberg.
Gröt-systrarna Vanda Lönngren och Jana Fröberg. Foto: Nina Frogneborn

8–10 medelstora potatisar
1 liter vatten
1 1/2 dl råg- eller kornmjöl
1–2 tsk salt

Skala potatisen och skär i klyftor.

Hetta upp vattnet till kokpunkten, tillsätt potatisen och koka den mjuk. Ta tillvara kokvattnet. Hetta upp. Strö råg- eller kornmjöl på moset och koka på svag värme 1/2 – 1 timme. Rör om emellanåt.

Ät gröten med smöröga och mjölk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".