Gröt-systrarna Vanda Lönngren och Jana Fröberg.
Gröt-systrarna Vanda Lönngren och Jana Fröberg. Foto: Nina Frogneborn

Potatisgröt från Ingå

8–10 medelstora potatisar
1 liter vatten
1 1/2 dl råg- eller kornmjöl
1–2 tsk salt

Skala potatisen och skär i klyftor.

Hetta upp vattnet till kokpunkten, tillsätt potatisen och koka den mjuk. Ta tillvara kokvattnet. Hetta upp. Strö råg- eller kornmjöl på moset och koka på svag värme 1/2 – 1 timme. Rör om emellanåt.

Ät gröten med smöröga och mjölk.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".