Kräckla och andra grötredskap.
Kräckla och andra grötredskap. Foto: Nina Frogneborn

Chokladgröt med eller utan rom

1 portion

1/2 dl kokosmjölk
2 dl vatten
2 msk kakao
1/2 dl polentagryn
salt och honung/dadelsirap efter smak
1–1 1/2 msk rom (kan uteslutas)
kokosmjölk och banan till servering

Vispa ut kakaon i lite vatten.

Tillsätt resten av vattnet och kokosmjölken och koka upp. Häll i polentagrynen, sänk värmen och låt sjuda 7–10 minuter.

Söta och salta efter önskemål.

Tillsätt sist av allt romen (alternativt låt den koka med en stund om du vill slippa alkoholen).

Kokosmjölk och skivad banan passar bra till servering.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".