Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Kokosris

Publicerat fredag 25 mars 2016 kl 12.04
Kokosris.
Kokosris. Foto: Nina Frogneborn

1 burk kokosmjölk (400 g)
3 1/2 dl ris
3dl vatten
1 tsk farinsocker
½ tsk salt

Ev rostade kokosflingor och hackad färsk koriander till garnering

Skölj riset i kallt vatten.

Blanda kokosmjölk, vatten, socker och salt i en kastrull. Rör till sockret har löst sig. Blanda i riset. Koka upp. Sänk värmen och lägg på ett lock.  Låt riset svälla på svag värme.

När riset är färdigkokt och vätskan är borta är det dags att servera. Garnera gärna med rostade kokosflingor och hackad, färsk koriander.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".