Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Ugnsstekt pumpa

Ugnsstekt pumpa.
Ugnsstekt pumpa. Foto: Nina Frogneborn

1 pumpa
mald muskot
ev vallmofrön
ev sesamfrön
salt och vitpeppar
olivolja

Värm ugnen till 225°C.

Skär pumpan i ca 1.5 cm tjocka skivor. Skär bort bara de hårdaste bitarna av skalet. Lägg pumpan på ett bakplåtspapper i en ugnssäker form eller en plåt.

Pensla pumpan med olivolja, strö över salt och sätt in i ugnen. När pumpan börjar bli riktigt mjuk strör du över lite mald muskotnöt, mald vitpeppar och ev. vallmofrön eller sesamfrön. Sätt in i ugnen i ytterligare några minuter.
Servera rykande varmt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".