Ugnsstekt pumpa.
Ugnsstekt pumpa. Foto: Nina Frogneborn

Ugnsstekt pumpa

1 pumpa
mald muskot
ev vallmofrön
ev sesamfrön
salt och vitpeppar
olivolja

Värm ugnen till 225°C.

Skär pumpan i ca 1.5 cm tjocka skivor. Skär bort bara de hårdaste bitarna av skalet. Lägg pumpan på ett bakplåtspapper i en ugnssäker form eller en plåt.

Pensla pumpan med olivolja, strö över salt och sätt in i ugnen. När pumpan börjar bli riktigt mjuk strör du över lite mald muskotnöt, mald vitpeppar och ev. vallmofrön eller sesamfrön. Sätt in i ugnen i ytterligare några minuter.
Servera rykande varmt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".