Ninas vilda salladsmix

Ljusgröna lindlöv

Kärleksört

Kirskål

Våtarv

Nypon- eller vresrosblommor

Harsyra

Din favoritdressing

Gör så här:

Plocka alltid de spädaste blad du kan hitta. Lägg bladen i en skål med vatten och låt stå i en kvart. Då sjunker smuts och grus till botten i skålen. Plocka upp bladen och skölj av dem en extra gång. Detta är det bästa sättet att rengöra bladen på.

Plocka bladen från alla skaft och blommor så att de ligger i salladsbunken ett och ett. Dela på riktigt stora blad. På så vis fördelar du smakerna väl och du riskerar inte att få en överdos av till exempel kirskål eller ros i munnen. Blanda ihop med en god dressing och ät som vanligt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista