Hasna visar hur man lagar marockanskt myntate.
1 av 2
Hasna visar hur man lagar marockanskt myntate. Foto: Nina Frogneborn
Hög testråle ska det vara!
2 av 2
Hög testråle ska det vara! Foto: Nina Frogneborn

Marockanskt te

en liten kanna

Du behöver:
1 liten tekanna
3 tsk grönt kinesiskt ”gunpowder-te”
1 rejäl knippe färsk mynta
sockerbitar: 5-15 st
1/2 l vatten

Gör så här:
Koka upp vatten. Häll det gröna teet i kannan. Skölj teet genom att hälla på lite varmt vatten och häll av.

Lägg i mynta (med kvistar och allt9 och sockerbitar efter smak. Låt dra i någon minut. Häll upp i små teglas rån en hög höjd. Det ska bildas ett litet skum på teet.

Relaterat

Mer om Recept i Meny: Tillbehör & Småplock

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".