Senap från 1300-talets Danmark

3/4 dl gult senapsfrö
3/4 dl brunt senapsfrö
1/2 dl honung
20 ml anis
40 ml kanel
1,5 dl vinäger

Senapsrecept från Hanna Tunberg:

1300-talets Danmark (från boken En sås av ringa värde)

Latæ man sinap oc Hunung swa sauth ær, tinde loot æmmykit af anis, æssæ thet ær alt samæn, oc tysæ æmmykit af cinamomum æssæ anis ær, oc malæ thæt mæth goth ædik thæt haldæ goth i thre manæt i en læghlæ.

 

- Mortla senapsfrön till önskad grovlek.


- Tillsätt honung, kryddor och vinäger och rör ihop.


- Senapen sväller över tid och kanelen bildar geléliknande ämnen så du kan behöva späda med mer vinäger eller vatten efter ett dygn.

Relaterat

Mer om Meny med Tomas Tengby

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".