Spaghetti på gurka eller zucchini med fisk eller kött och senapsvinägrett

ca 400 g lövbiff, strimlad i mindre bitar
eller
ca 400 g vit fisk i bitar
olivolja
salt
färsk rosmarin, hackad

2 stora gurkor eller motsvarande mängd zucchini
1 msk grov fransk senap
3 msk saft från citron
1 dl olivolja

Marinera kött eller fisk i olivolja, salt och rosmarin.

Gör spaghetti på gurka eller zucchini. Har du en spiralizer är det lätt. Det är som en svarv som gör spaghetti av grönsaker. Annars får du strimla långt och fint. Kärnorna i gurkan får slängas.

Blanda en vinägrett på senap, citronsaft och olivolja.
Blanda vinägrett och grönsaksspaghetti i en skål. Fördela på tallrikar.

Stek kött eller fisk i en riktigt het panna. Fördela på tallrikarna och servera.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".