Ett litet mellanmål, nästan som godis.
1 av 2
Ett litet mellanmål, nästan som godis. Foto: Katja Ragnstam
För tre år sen var Maja med i yngsta mästerkocken.
2 av 2
För tre år sen var Maja med i yngsta mästerkocken. Foto: Tomas Tengby

Majas Mellanmålsbars

7 bars

100 g cashewnötter
100 g mandel
1 dl pumpafrön
1 dl kokosflingor
6 dadlar
1 dl honung
1 krm salt
1 tsk vaniljsocker

Topping:
kokosflingor
gojibär

Bars är bra när det är bråttom. Det är lätt att bara slänga ner några i väskan eller ta direkt i handen. Goda är de också!

Gör så här:

Sätt ugnen på 175 grader.

Mixa cashewnötter, mandel, pumpafrön, kokosflingor och dadlar i en matberedare.

Tillsätt övriga ingredienser och knåda alltihop till en smet.

Tryck ut smeten på ett bakplåtspapper och baka i ugnen i 20–25 minuter.

Ta ut kakan och dela den i bars. Toppa dem med kokosflingor och gojibär medan de är varma.

Låt dem svalna. Förvara i en burk i kylen.

Relaterat

Mer om Meny med Tomas Tengby

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".