Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Odlaren Tony Johanssons pumpapaj

Publicerat måndag 13 november 2017 kl 15.14
Pumpaodlare Tonys pumpa- och pekannötspaj.
1 av 2
Pumpaodlare Tonys pumpa- och pekannötspaj. Foto: Nina Frogneborn
Tada... pumpa- och pekannötspaj hos pumpaodlare Tony J.
2 av 2
Tada... pumpa- och pekannötspaj hos pumpaodlare Tony J. Foto: Nina Frogneborn

Vanlig pajdeg:
150g smör
4 dl mjöl
1 msk socker
2 msk vatten

Fyllning:
4 dl kokt pumpapuré
2 ägg
4 tsk ingefära
2 tsk kanel
3 tsk muskotnöt
1,5 dl socker

Topping:
1 dl pecannötter, lätt hackade
1 msk smör, rumstempererat
1 dl muscovado- eller farinsocker

Du behöver inte koka ihop toppingen, den bara rörs ihop. Om du använder halloweenpumpa så är den mkt vattnigare än andra. Krama ur vattnet efter att du bakat eller kokat den innan du mixat och blandar med ägg och kryddor.

Blanda ihop degen, plasta den och låt vila en halvtimme. Tryck ut degen i en pajform. Förgrädda pajskalet i 10 min i 225 grader.

Sänk ugnen till 175grader. Blanda ihop fyllningen och häll i skalet. Grädda i ca 30 min.

Ta ut och fyll på med topping och in i ytterligare 15 min.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".