Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Katja Palmdahls pumpafavoriter

Publicerat måndag 13 november 2017 kl 15.18
Katja Palmdahl, kock, krögare, kokboksförfattare som gillar pumpa.
Katja Palmdahl, kock, krögare, kokboksförfattare som gillar pumpa. Foto: Tomas Tengby

Katjas favoritpumpor är butternut och muskat. Butternut kan hon hyvla tunt och pickla några minuter i en lag.

Katjas pumparisotto

Rosta först pumpan mjuk i ugnen. Mosa den sedan och blanda ner i buljongen. Gör sedan en risotto på vanligt vis. Man kan också spara lite rostad pumpa att toppa risotton med vid servering. Lite hackad mandel är också gott på.


Katjas rostade pumpa med parmesan och ströbröd

Muskatpumpan brukar hon skala, kärna ur och dela ner i bitar och lägga på en ugnsplåt. Hon strör över rivet citronskal, färsk timjan och salvia och rikligt med riven parmesan. Hon strör också över brödsmulor.
Det kan också vara gott med hackade hasselnötter på.

Sedan rostas allt i ugnen på 175 grader i 20–25 minuter.
Innan det serveras pressar hon citronsaft över.


Katjas pumpapaj

Pajskalet görs på mördeg med rostade malda hasselnötter i. Skalet förgräddas i ugnen.
Pumpa rostar i ugnen och puréas sedan och blandas med creme fraiche och några ägg – krydda med t ex rivet citronskal eller kardemumma – och grädda allt. Servera med glass.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".