Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Ninas pumpa med brysselkål och hasselnötter

Ugnsrosta pumpa med lite salt och olivolja, och lite vatten i botten på ugnsformen.

Koka brysselkål mjukt och stek det sen i smör ganska hårt med lite citronskal.

Rosta hasselnötter i en torr panna och hacka sedan.

När pumpan är klar strös brysselkål och hasselnötter över – och gärna lite friterade salviablad (stek dem i hög temperatur i olja).

Relaterat

Mer om Meny med Tomas Tengby

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".