Pepparrötter.
1 av 2
Pepparrötter. Foto: Nina Frogneborn
Pepparrotsodlarna Mikael och Margaretha Jonsson i Fjärås i Halland.
2 av 2
Pepparrotsodlarna Mikael och Margaretha Jonsson i Fjärås i Halland. Foto: Nina Frogneborn

Gudrun i Torpas pepparrotssoppa

4 portioner

3 tsk riven pepparrot
2 msk smör
3 msk vetemjöl
1 l vatten
3 msk konc. kycklingfond eller 2 hönsbuljongtärningar
125 g pepparrotsost
1 dl creme fraiche
Salt och persilja

Smält smör i en kastrull.

Tillsätt mjöl och fräs en kort stund.

Häll på vatten, lite i taget, under vispning.

Tillsätt kycklingfond eller hönsbuljongtärningarna och låt buljongen koka upp.

Vispa ner pepparrotsost och crème fraiche.

Tillsätt den rivna pepparroten och smaka av med salt.

Låt soppan sjuda i 3-5 minuter.

Strö hackad persilja över soppan innan den serveras.

Mer om Meny med Tomas Tengby

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".