Du måste aktivera javascript för att sverigesradio.se ska fungera korrekt och för att kunna lyssna på ljud. Har du problem med vår sajt så finns hjälp på https://kundo.se/org/sverigesradio/
Det brinner i en industrilokal. Giftig rök sprider sig österut mot Giraffens köpcentrum. Alla som befinner sig i området bör bege sig därifrån. Boende i området uppmanas att gå inomhus och stänga dörrar, fönster och ventilation. För mer information lyssna på Sveriges Radio P4 Kalmar.
(Publicerat igår kl 17.16)
Sveriges Radios matprogram som tittar djupt i grytorna.

Sallad på blodapelsin och oliver

Publicerat måndag 11 december 2017 kl 12.07
Två sallader med apelsin. Blodapelsin och oliver, samt vanlig apelsin och fänkål.
Två sallader med apelsin. Blodapelsin och oliver, samt vanlig apelsin och fänkål. Foto: Tomas Tengby

blodapelsiner eller vanliga apelsiner
svarta oliver, gärna italienska t ex smakrika små taggiasca eller grekiska kalamata eller kalamon
svartpeppar
olivolja
ev mynta
flingsalt

Skär skalet och det vita av apelsinerna. Skär sedan tunna skivor.

Blodapelsiner är praktiskt nog ofta kärnfria. Plocka annars bort kärnorna. Se till att ta vara på juicen också. Fördela skivorna på tallrikar. Fördela oliver. Häll över den sparade apelsinjuicen.

Dra några varv med svartpepparkvarnen.

Ringla över rikligt med olivolja. Det passar också att riva över några myntablad. Oliverna tillför sälta men om du vill kan du också strö över lite flingsalt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Har du frågor eller förslag gällande våra webbtjänster?

Kontakta gärna Sveriges Radios supportforum där vi besvarar dina frågor vardagar kl. 9-17.

Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".