Sallad på rostad pumpa, getost och apelsindressing

I Meny vecka 39 2005

några kvistar timjan och rosmarin
3-4 msk olivolja

Dressing:
½ dl äppelcidervinäger
½–1 tsk salt
lite vitpeppar
1 tsk honung
rivet skal från ½ apelsin + saften
1 tsk hackad färsk citrontimjan
1 klyfta pressad vitlök
1 dl god olivolja

Pumpakärnor och getost till garneringen

Skala pumpan, skär den i tunna klyftor och lägg dem på en ugnsplåt. Salta, peppra och droppa över olivolja. Lägg gärna över färsk timjan och rosmarin eller strö över torkad. Sätt in plåten i ugn på 225° i ca 10 minuter eller tills pumpan börjar få lite färg på kanten. Tag ut och lägg på ett djupt fat.

Gör dressingen:
Börja med att röra ihop vinäger, apelsinsaft, salt, peppar och honung, rör tills honungen och saltet har löst upp sig. Pressa ner vitlöken och rör ner apelsinskalet och apelsintimjan. Vispa sist ner oljan, smaka av och känn, om det behövs lite mera honung eller sälta. Häll dressingen över den ännu varma pumpan, strö sist över hackade pumpakärnor som har rostats några minuter i en torr panna. Vid serveringen smular man över getosten.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".