Svensk sushi à la Francois

I Meny november 2005

4-6 port

4-6 strömmingsfiléer
5 msk citronsaft
1 tsk ljus soja
1 vitlöksklyfta
2 krm hackad röd chilipeppar
2 msk olivolja
1 nypa peppar

Garnering:
½ dl grovhackad rödlök
1 msk färsk koriander

Häll olivolja, citronsaft, soja och peppar i en mindre skål. Pressa vitlöken och finhacka chilin. Blanda ner i skålen och rör om ordentligt. Lägg sedan filéerna i marinaden och låt ligga ca 3 minuter. Servera filéerna på tallrik. Häll den resterande marinaden över filéerna. Garnera gärna med en tunn skiva citron och grovhackad rödlök blandad med finhackad koriander. Varma sommarkvällar passar en liten nubbe utmärkt.
Tips: Låter du filéerna ligga i marinaden över natten, förvandlas sushin genast till svensk sill.


 

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".