Rå potatiskorv

I Meny vecka 48 2005

1½ kg malet fläskkött
½ kg malet späck
2 kg rå potatis
1 gul lök
salt
peppar
krokfjälster

Saltlake:
1 l vatten
2¼ dl salt
2 msk socker
½ tsk salpeter

Koka upp saltlaken, skumma och kyl. Mal potatisen genom köttkvarn. Krama ur det malda och häll bort vätskan. Blanda det malda köttet och späcket. Tillsätt löken som hackas fint, peppar och salt. Stoppa krokfjälstret löst. Lägg korven i saltlake under natten. Ta upp korven, torka av den och koka. Servera som fläskkorv.

Sigrid Svenzén, Österbymo

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".